Płaski brzuch to marzenie wielu osób – niezależnie od płci. Przypominamy sobie o nim zwłaszcza w okresie letnim, gdy dużo częściej go odkrywamy. Tak, w takich sytuacjach warto pomyśleć o produktach spożywczych, które ułatwią nam osiągnięcie efektu płaskiego brzucha. Najlepiej bez wyrzeczeń. Pamiętajmy jednak, że to nie tak proste i nie tak bajkowe. Płaski brzuch nie robi się sam – jest zwykle efektem diety redukcyjnej lub zbilansowanej diety i ćwiczeń. Jeśli jednak chcecie trochę dopomóc sobie za pomocą konkretnych produktów, podajemy listę tych smakołyków, które warto dołączyć do menu.

Migdały

Migdały to jedne z naszych ulubionych bakalii. Regulują poziom glukozy w organizmie, a także przez dłuższy czas pozwalają nam czuć sytość. Oczywiście nie warto z nimi przesadzać – są dość kaloryczne. Całe szczęście posiadają także nienasycone kwasy tłuszczowe, białko oraz błonnik.

Kurkuma

Kurkuma jest nie tylko bogatym źródłem antyoksydantów. Posiada również właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne. Do tego wspomaga metabolizm organizmu poprzez rozgrzewanie go. Tak, imbir należy do jednego z najlepszych naturalnych spalaczy tłuszczu. Warto jeść go podczas starania się o płaski brzuszek.

Ogórek

Napęczniały brzuch nie zawsze jest efektem otyłości. Czasem to tylko nadmiar wody. W takich sytuacjach pomoże nam ogórek, który wspiera usuwanie nadmiaru płynów z organizmu. Dodatkowo w skórce ogórka znajduje się dużo błonnika, który zapewnia nam dłuższe uczucie sytości.

Awokado

Może i jest tłuściutkie, jednak nienasycone kwasy tłuszczowe są dobre dla naszego organizmu. Dodatkowo badania potwierdziły, że awokado wspiera redukcję tkanki tłuszczowej. Zawiera ono także sporo błonnika, który powoduje zwiększone uczucie sytości.